Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Pri DS-u spreminjajo imena različic
Spremembe
Pri DS-u spreminjajo imena različic
Pri DS-u spreminjajo imena različic
29.03.2024 09:53

Francozi sporočajo, da bodo tekom letošnjega leta modeli DS dobili nova poimenovanja.

Peter Pirkovič DS in Avtomanija

Kot pravijo je namen te prenove zagotoviti bolj pregledno ponudbo, s katero bodo izpostavljene ključne značilnosti izvedenk. V prihodnje bodo tako uporabljali nazive Pallas in Etoile. Prvi je nastal po navdihu priznanja Palace, ki ga podeljujejo najbolj luksuznim hotelom s petimi zvezdicami, Etoile pa predstavlja simbol trga Place Charles-de-Gaulle (zgodovinsko znanega kot Place de l'Étoile oziroma Trg zvezda), sredi katerega se dviguje Slavolok zmage. Omenjena naziva bodo najprej uporabili prihodnji mesec na modelu DS4, potem pa sledijo še DS3, DS7 in DS9.

Pri DS-u spreminjajo imena različic

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even7729.03.2024 10:47
Aha, to je torej rešitev za ("še") boljšo prodajo!
darker29.03.2024 12:46
Zanimivo je, da se je Cupra prijela, DS pa ne
jjs29.03.2024 13:40
Cupra se je prijela, DS pa ne, drži. Pri DS Luca de Meo ni sodeloval. Brez heca, tip očitno ima feeling, razen Beetla se je prijelo vse, kjer je imel prste vmes on. Yaris, Fiat 500, Cupra, prijel se bo tudi R5, sem prepričan. DS pa je, če mene vprašate, precej zmedena zadeva. Dobro se je prijel mali DS3, dokler se niso začele kopičiti težave z motorji. Potem pa same katastrofe. Nejasno je, kaj DS razen kakovostne notranjosti sploh ponuja. Sama zmeda.
jjs29.03.2024 15:57
Mimogrede, Pallas je bila Citroenova tradicionalna oznaka luksuznih izvedenk DS in GS, Étoile pa je ... tisto krožišče, ki ga mora vsak pravi voznik prevoziti z nasmehom, medtem ko njegovi sopotniki vreščijo od strahu.
7even7729.03.2024 20:15
Že pamtivek nazaj sem zapisal, da bi obstoječi Citroen moral prevzeti te, dajmo v navednice, “DS”-ovske lastnosti BREZ predznaka DS. Odtod tudi vsa zmeda. Že DS oznaka je označevala Citroenov midel vozila, Pallace pridevnik pa luksuz v opremi. Ne - oni gredo iz enega do drugega delati ZNAMKO. Pogrom.
Whiteswan30.03.2024 09:17
Se en whitewashing clanek za opevanje propadle zdruzbe stellantis. DS je polom na celi crti, ki ga na silo vzdrzujejo ze vec kot 10 let. Ne pozabit da so lani spakirali iz kitajskega trzisca (kjer sicer Citroen zgodovinsko niti ni tako slabo zapisan). Dovolj pa je pogledat kako "premium" DS stoji na domacem trziscu. Porazno. Vsak francoz z katerim sem se pogovarjal rece samo eno, za Citroena je nadpovprecno kvalitetno sestavljen, tu pa se vse tudi konca. Povprecnemu francozu za avto dol visi, se manj pa da bi mu primarno bilo razmetavati z denarjem za premium domaco proizvodnjo. Mitterrand je ze zdavnaj pod ruso.
IcEmAn30.03.2024 13:15
Ne razumem čisto, kaj točno naj bi ti dve imeni bili? Nova paketa opreme, ki bosta zamenjala obstoječe (Rivoli, Performance Line, Bastille, ....)? Torej bodo še na tem področju povsem omejili izbiro?
7even7730.03.2024 18:10
Morda pa vse skupaj prejudicira na le nekoliko odloženo ugašanje “znamke” (kot DS, torej.). Kot je le lepo utemeljil @Whiteswan, je tole res siljenje na potenco z nečim, čemur celo domačini stežka verjamejo. No in če to ni principalu dovolj dober pokazatelj stanja, potem ne vem, kaj še potrebujejo. Ljudi je težko zavajati v nedogled.
Dejano03.04.2024 09:35
Se ne bi strinjjal s spodnjimi komentarji. DS ni samo odlično opremljena in izdelana kabina, so tehnologije, ki jih Citroen ne ponuja od analogne ure, nočnega vida, Focal ozvočenja, avtonomne vožje in prehitevanja, pravega napa usnja, matričnih žarometov, dual el. motorja, 300 in 360 KM, 4x4 pogona. Na koncu cena DS7 300 4x4 rivoli za 55.000€ niti ni tako huda. Znamki treba dati čas, v F/NL jih je vse polno, pri nas se počasi pojavljajo, tudi rabljeni iz uvoza. Novih so prodali lani 70 kos. Na cesti se kar ozirajo za njim, je lepa pojava.
7even7703.04.2024 10:20
Vse opisano, @Dejano, je povsem legitimno. Pustimo, kaj sama oznaka - DS torej - zgodovinsko sploh pomeni in označuje. No in že zato ljudje DS “znamke” tako sploh ne percipirajo. Skromna resnice je tudi v tem, da je to še naprej “le” in vendarle pač Citroēn, ki bi samo tak tudi moral biti. In to he bistvo ali poanta vsega, o čemer pravzaprav govorimo tule. Kakšni so ti proizvodi v celem, tu niti ni diskutabilno. Ni z njimi jič narobe torej.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija