Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Najboljši mladi avtomehanik je iz Postojne
Tekmovanje
Najboljši mladi avtomehanik je iz Postojne
Najboljši mladi avtomehanik je iz Postojne
29.03.2024 10:00

Na tekmovanje, ki ga organizirajo kolegi iz revije Tranzit, se je prijavilo kar nekaj kandidatov iz 12 slovenskih avtomehanični šol. Zmagovalec je postal Tobija Fabčič, dijak Šolskega centra iz Postojne.

Urednistvo revija Tranzit

Tekmovanje je zajemalo teoretični in praktični del. Dijaki so reševali vprašanja s posameznih področij avtoservisne dejavnosti in se pomerili še pri menjavi pnevmatike, menjavi vložka sušilca zraka na Volvovem tovornjaku ter pripravi in odklopu električnega vozila pred servisom na vozilu Peugeot 2008. Med štiriindvajsetimi sodelujočimi dijaki je največjo raven znanja in spretnosti v tekmi s časom in nalogami pokazal Tobija Fabčič, dijak Šolskega centra iz Postojne, ki mu je tako pripadel laskavi naslov Mladi mehanik Slovenije 2024. Na drugo in tretje mesto sta se z minimalno razliko v končnem seštevku uvrstila Nejc Furman s Tehničnega šolskega centra v Mariboru in Matic Doberšek, ki je zastopal Šolski center Celje.

Najboljši mladi avtomehanik je iz Postojne

Posebno nagrado podjetja Volvo za najhitreje opravljeno nalogo na njihovem tovornjaku je prejel Mark Šilc, ki obiskuje Strokovno izobraževalni center v Ljubljani, za najhitreje zamenjano pnevmatiko, brez napak, pa je nagrado Zavarovalnice Triglav prejel Jonatan Kogelnik, ki obiskuje Šolo za strojništvo Velenje. 

Najboljši mladi avtomehanik je iz Postojne

Tekmovanje se je letos odvilo že četrtič, udeležilo pa se ga je 12 šol iz celotne Slovenije: Celje, Domžale, Koper, Ljubljana, Maribor, Nova Gorica, Novo mesto, Postojna, Ptuj, Škofja Loka, Trbovlje in Velenje.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija