Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Šest milijonov Teslinih avtomobilov
Mejnik
Šest milijonov Teslinih avtomobilov
Šest milijonov Teslinih avtomobilov
31.03.2024 00:26

Podjetje Tesla je 16 let po lansiranju svojega prvega modela doseglo nov mejnik. Izdelali so šestmilijonto vozilo

Urša Prosenjak

Avtomobil, ki je zaključil šesti milijon proizvedenih Tesel, je Model Y, najbolje prodajan avto na svetu. Lani jih je bilo prodanih 1,23 milijona.

Dosežek predstavlja pomemben trenutek ne le za Teslo, pač pa za celotno industrijo. Šest milijonov električnih vozil je veliko več, kot jih je izdelal kateri koli drug proizvajalec avtomobilov, vključno z novim izzivalcem BYD iz Kitajske, ki je doslej izdelal približno 3,5 milijona električnih vozil.

Štiri milijone proizvedenih avtomobilov je Tesla dosegla marca lani, pet milijonov pa septembra. Od marca 2023 je podjetje zgradilo dodatne zmogljivosti. V prvem letošnjem četrtletju je podjetje tudi zabeležilo osemodstotno povečanje skupne prodaje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo31.03.2024 11:53
Nekaj je, ampak Toyota naredi 10 mio avtov v enem letu (sicer vseh skupaj vključno s par EVji), tako da v bistvu to ni veliko. V enem letu cel svet skupj proizvede nekje 80 mio vozil. Ko bo EVjev pol tega, se bi dejansko to začelo počasi poznati v obliki izboljšanja zraka v mestih. Seveda je do tam še daleč, čez 20 let se bo morda malo poznalo...
Jebela02.04.2024 06:24
Je pa ni veliko. Glede na to, da v bistvu prodaja 5 modelov (plus roadsterja) se mi zdi kar visoka številka. Toyota, VW imajo na razpolago paleto, ki je nekajkratnik Tesle. Pa še, prodajajo samo EVje, tako, da bi se lahko Toyota primerjala s svojimi EVji in tam naredila računico, kot BYD recimo, ki bo verjetno res slej ali prej prevzela zastavo vodstva.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija