Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Oblasti ustavile širitev Porschejevega poligona
Italija
Oblasti ustavile širitev Porschejevega poligona
Oblasti ustavile širitev Porschejevega poligona
01.04.2024 02:08

Italijanske oblasti so zaradi pritiska okoljevarstvenih aktivistov ustavile širitev Porschejevega poligona v Pugliji.

Urša Prosenjak Facebook

Porsche namerava v širitev poligona vložiti približno 450 milijonov evrov, toda z načrti se ne strinjajo okoljevarstveniki. Opozarjajo namreč, da bo projekt zajel ogromno površino in bo vključeval krčenje gozdnih površin.

Da bi preprečili širitev, so s peticijo zbrali okoli 40.000 podpisov, na njihovi podlagi pa je predsednik regije Michele Emiliano ustavil širitev. »Regija želi uskladiti javni interes, na katerem temelji izvedba projekta, z varovanjem okolja,« je pojasnil.

V dogovoru z italijanskim okoljskim ministrstvom se je Puglia odločila ponovno preučiti nekatere vidike postopka izdaje dovoljenj.

Tiskovni predstavnik Porscheja je potrdil, da je podjetje z odločitvijo seznanjeno, a se njihovi cilji niso spremenili.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo01.04.2024 21:59
Eko teroristi bodo uničili EU! So namreč proti vsemu, ni važno kaj se dela, oni so proti. Kaj bo tu toksičnega? A dreves ne bo več in trave tudi ne? Pravi Eko ljudje bi se usedli z investitorji, dali na mizo realne pogoje v zvezi z ohranjanjem narave in investitor bi jih najverjetneje brez problemov sprejel, saj kako drevo več, pa kak ribnik za žabe ne bi ogrozilo ne investicije ne ničesar, morda bi bilo v takem okolju še več raznovrstnih živih bitij in rastlin še veliko več kot jih je sedaj.
aichi02.04.2024 09:41
točno to, hipsterske oslarije, mi smo proti, sam zato da smo proti
© Copyright 1999-2023 Avtomanija