Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Dogovora z Nissanom ne bo
Fisker
Dogovora z Nissanom ne bo
Dogovora z Nissanom ne bo
01.04.2024 02:32

Ameriško zagonsko podjetje Fisker se spopada z resnimi težavami. Po tem, ko so v začetku marca sporočili, da nimajo dovolj sredstev, da bi preživeli do decembra, so se skušali povezati z kakšnim drugim proizvajalcem, a tudi iz tega ne bo nič.

Urša Prosenjak

Najresnejši kandidat, »veliki proizvajalec avtomobilov«, ki je sodeloval v začetnih pogovorih, je prekinil pogajanja. Kot podjetje, ki naj bi rešilo Fisker, se je omenjal Nissan, čeprav ta tega nikoli ni uradno niti potrdil niti zanikal. Fisker naj bi se sicer pogovarjal skupno s petimi proizvajalci. Po poročanju  Reutersa je bil Nissanov največji interes električni tovornjak Alaska, ki naj bi ga proizvajali v eni od Fiskerjevih ameriških tovarn, Nissan pa naj bi v proizvodnjo vložil 400 milijonov dolarjev.

Fisker je zdaj prisiljen iskati alternativne možnosti. To bi lahko vključevalo poslovna prestrukturiranja na sodišču ali odkupe delnic, ki so na dan objave padle za 28 odstotkov in trgovanje je bilo ustavljeno. Newyorška borza bo kmalu v celoti umaknila delnice.

Doslej je Fisker svojo delovno silo zmanjšal za 15 odstotkov, da bi zmanjšal stroške. Veliko teh delovnih mest je bilo v prodaji, saj podjetje prehaja s prodaje neposredno potrošnikom na tradicionalni model trgovca. Podjetje je domnevno podpisalo pogodbo s 13 trgovskimi partnerji v Severni Ameriki in Evropi z ambicioznim načrtom dobave okoli 20.000 SUV-jev Ocean po vsem svetu leta 2024.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs02.04.2024 11:37
Čim se neka firma imenuje Fisker whatever, beži stran in se skrij.
aichi02.04.2024 11:55
men ime najprej potegne na neko serijo posode in piskrov :D
© Copyright 1999-2023 Avtomanija