Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prva znamka s sedmimi milijoni elektrificiranih vozil
BYD
Prva znamka s sedmimi milijoni elektrificiranih vozil
Prva znamka s sedmimi milijoni elektrificiranih vozil
01.04.2024 23:48

BYD je postal prvi proizvajalec avtomobilov na svetu, ki je proizvedel sedem milijonov električnih in priključnohibridnih vozil. Mejnik je kitajska znamka dosegla le štiri mesece po tem, ko je iz njene kitajske tovarne zapeljal šestmilijonti avtomobil.

Urša Prosenjak

Kitajsko podjetje proizvaja elektrificirana vozila od leta 2008, v zadnjem času pa se vse bolj uveljavlja kot resna konkurenca Tesli. Mejnik sedmih milijonov elektrificiranih vozil so dosegli približno ob istem času, ko je Tesla proizvedla svoj šestmilijonti avto. Od sedmih milijonov elektrificiranih vozil je bilo približno polovica povsem električnih. Proizvodnja podjetja BYD je sicer močno poskočila zlasti v zadnjem letu. Milijon elektrificiranih vozil so dosegli šele maja 2021, avgusta 2023 pa so izdelali petmilijonti avto z elektrificiranim pogonom. Le tri mesece kasneje, novembra lani, je sledil mejnik šestih milijonov.

Sedemmilijonti proizvedeni avtomobil je športni terenec Denza N7, avtomobil njihove prestižne znamke, ki je nastala kot skupno podjetje med BYD in Daimlerjem. BYD ima v svojem portfelju še eno luksuzno znamko, Yangwang.

BYD napoveduje, da bo 10-milijonto vozilo verjetno zapeljalo s tekočega traku pred koncem letošnjega leta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija