Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Novi Renault Twingo spet iz tovarne v Novem Mestu
Neuradno
Novi Renault Twingo spet iz tovarne v Novem Mestu
Novi Renault Twingo spet iz tovarne v Novem Mestu
03.04.2024 10:56

Tiskovna agencija Reuters poroča, da so pri Renaultu oziroma hčerinski družbi Ampere začeli z razvojem serijske različice četrte generacije Twinga. Navajajo tudi, da bodo tega sestavljali v Sloveniji.

Peter Pirkovič Renault

Proti koncu lanskega leta so pri Renaultu predstavili popolnoma novega električnega Twinga v študijski obliki in zanj napovedali, da bo to njihov najcenejši električni mestni avtomobil, ki ima oblikovno veliko skupnega s prvo generacijo. Cena bo brez upoštevanja subvencij postavljena pod 20 tisoč evrov, kot odgovor na cenovno vse bolj dostopne kitajske avtomobile. 

Novi Renault Twingo spet iz tovarne v Novem Mestu

Po podatkih Reutersa, ki se sklicuje na pariške vire v Renaultu, so pri razvojni enoti Ampere pred kratkim že zagnali razvoj tega avtomobila. Kot napovedujejo, bi lahko serijsko različico Twinga ugledali že v roku dveh let, saj si francoski proizvajalec prizadeva močno skrajševati razvojni čas. Električno Petko so razvili v treh letih, medtem ko naj bi za Twinga potrebovali še manj. Da bi dosegli ta cilj, bodo inženirji morali zmanjšati število delov za 20 odstotkov, na način, da bodo uporabljali bolj generične komponente. To je pred nekaj tedni za francoski časopis Les Echos povedal Gilles Le Borgne, vodja razvoja pri Renaultu. Ne glede na začetek razvoja, bodo vodilni pri Renaultu še naprej iskali primernega partnerja za skupen razvoj novih avtomobilov, ki bi prineslo občutno znižanje razvojnih stroškov. Pogovori na to temo že nekaj mesecev potekajo s skupino Volkswagen.

Novi Renault Twingo spet iz tovarne v Novem Mestu

Vir, na katerega se sklicujejo Reutersovi novinarji, pa je napovedal tudi to, da bo proizvodnjo za novega električnega malčka z letom 2026 prevzeli slovenski mojstri v Novem Mestu. Pri Renaultu te informacije uradno niso želeli komentirati. In še to. V treh desetletjih je bilo po vsem svetu skupno prodanih več kot 4 milijone Twingov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even7703.04.2024 11:36
Vzpodbudna, lepa novica za NM tovarno.
jjs03.04.2024 11:56
Aleluja. Dobra novica za NM. Upam, da pogojev gospodarjenja v današnjem ritmu ne bomo uspeli do tedaj do te mere poslabšati, da si bomo zapravili tudi to priložnost.
Bacco03.04.2024 15:51
Sicer vzpodbudna novica za NM, ampak nekako dvomim, da bo električna verzija tako tržno zanimiva kot je bil prvi Twingo.
zraice03.04.2024 16:14
Top novica
Sledge_Hammer03.04.2024 16:26
A je to res tako dobra novica, če bojo morali v NM tekmovati predvsem s kitajci? Da se ne bojo mogoče posluževali kakšnih "bližnjic", glede zaposlenih, okolja, dobaviteljev,...
jjs03.04.2024 16:58
Če se želi kdo pozabavati s francoščino: https://www.youtube.com/watch?v=R3qImRUQ0jo Mimogrede, predsednica uprave Peugeot zatrjuje, da se bo njena znamka posvetila tehnologiji steer-by-wire in ne retro-projektom. Sam nasprotno menim, da bo R5 izdatno utrl pot elektrifikaciji in s tem napravil prostor tudi za Twingo. Se pa strinjam, da bodo prodajne količine pod tistimi, ki so jih dosegali s termičnimi motorji.
mrop2303.04.2024 21:17
Twingo že dolgo ni kakšna uspešnica, niti v bencinski izvedbi, tale bi utegnil kvečjemu znova dvigniti številke.
skrivo03.04.2024 22:04
Držim pesti, da se napoved uresniči. Prodajni uspeh pa je skoraj 100% odvisen le od tega ali bo izgledal podobno kot prva verzija, torej nekaj takega kot na naslovni sliki. Če temu ne bo tako, bodo prodajne številke nizke. Če narediš res všečen avto, ga komot prodajaš za jurja ali dva več keša kot stanejo podobni avtočki pri konkurenci.
Bacco04.04.2024 07:31
Prvi Twingo je bil uspešnica zato, ker je bil simpatičen, praktičen in poceni. Nasledniki niso bili potem nič več od tega, sploh zadnja serija z motorjem zadaj je se zdi bolj kot nek ponesrečen eksperiment. Tale sedaj je spet simpatičen, koliko bo praktičen in poceni bomo pa še videli.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija