Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prihaja posebna izdaja VW Golfa GTI
Napoved
Prihaja posebna izdaja VW Golfa GTI
Prihaja posebna izdaja VW Golfa GTI
14.05.2024 00:49

Volkswagen bo konec meseca lansiral novo različico Golfa GTI, izvršni direktor Thomas Schafer pa je na družabnem omrežju LinkedIn objavil kratek napovedni video s točnim datumom razkritja.

Urša Prosenjak

Novi Golf GTI se bo javnosti predstavil 31. maja med dirko 24 ur Nurburgringa in v sklopu praznovanja petdesetletnice Golfa. Video prikazuje avto na legendarnem dirkališču, vendar so podrobnosti pikselizirane. Videti je, da ima nova različica bolj športen sprednji odbijač, pričakovati pa je še več sprememb, kot je denimo prenovljen zadnji odbijač, edinstvena platišča ter notranji elementi in vezenine.

Glede na 50. obletnico modela Golf obstaja verjetnost, da bo nova različica GTI model Clubsport 50 ali Edition 50. Volkswagen sicer vse od Mk3 20 Years Edition vsakih pet let izdaja posebne jubilejne različice. Tokratna posebna izdaja naj bi temeljila na modelu Clubsport 45, ki je bil lansiran leta 2021 in je bil lažji od standardnega GTI, dobil pa je tudi Akrapovičev športni izpušni sistem iz titana in več moči od običajne različice, ki proizvaja 221 kW in 400 Nm navora.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even7714.05.2024 04:55
Odbijača bosta spedaj in zadaj enaka izvirni, normalni GTI različici, nekoliko drugačni bosta podobi prednjega satovja in zadnjega difuzorja. Spedaj zna biti kakšna rdeča linija več, kot doslej (pri tablici recimo). Večji zadnji spojler, kot doslej, ostaja še naprej. Platišča? Ob GTI-jevih še komplet ali največ dva zraven, spet kot doslej, znotra pa odsotnost karirastega vzorca in ponovno Alcantara oblazinjenje oziroma Vienna usnje, s hlajenjem poleg ogrevanja. In smo pri koncu počasi, morda edino še tehniko kaj ošvrknejo.
macolar14.05.2024 08:08
Videti zelo podobno Toyoti.
7even7714.05.2024 08:48
Zoprni piksli delajo “čudeže”…
© Copyright 1999-2023 Avtomanija