Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Visok jubilej nekoč najbolj prodajanega avtomobila
Slovenska premiera: prenovljeni VW Golf
Visok jubilej nekoč najbolj prodajanega avtomobila
Visok jubilej nekoč najbolj prodajanega avtomobila
18.06.2024 00:15

Golf je star petdeset let. In prav ta mejnik se sovpada z vmesno prenovo, ki je za ta avto in v taki obliki morda zadnja.

Peter Pirkovič Peter Pirkovič

Danes so prodajni trendi drugačni, zato Golf in vsi njegovi tekmeci, ki jih je vsako leto manj, ne predstavljajo več tako vplivnega segmenta. V najboljših letih je Golf v Sloveniji na letni ravni beležil 2800 prodanih primerkov, kar se danes zdi popolnoma nepredstavljivo. Predstavniki nemške znamke za naš trg načrtujejo, da bi letos lahko na ceste poslali okrog 600 primerkov Golfa v kombilimuzinski verziji, k temu pa je potrebno dodati še nekaj karavanskih Golfov, ki je tudi že naprodaj. 

Visok jubilej nekoč najbolj prodajanega avtomobila

In kaj ločuje prenovljenega Golfa 8.5 od tistega, ki smo ga v novi osmi generaciji prvič videli v letu 2019? Namenili so mu nekaj novih zunanjih barv, novo ponudbo platišč, rahlo spremenjena sta sprednji in zadnji odbijač, sprednji žarometi imajo zdaj na voljo matrično LED tehnologijo, daleč najbolj opazni spremembi na zunaj pa sta osvetljen logotip spredaj in nova grafika zadnjih luči. V notranjosti so opazni novi dekorativni elementi, volan je vnovič deležen fizičnih stikal, novi so tudi digitalni merilniki in kar je najbolj pomembno, prenovljen je infozabavni sistem (MIB4) z osrednjim prostostoječim zaslonom, ki ima zdaj osvetljene drsnike za upravljanje glasnosti. V Golfu je zdaj na voljo tudi izboljšano glasovno upravljanje, ki je povezano z umetno inteligenco ChatGPT.

Visok jubilej nekoč najbolj prodajanega avtomobila

Nekaj sprememb je opaznih tudi pri seznamu pogonov. Iz ponudbe so umaknili litrski trivaljni TSI z 88 kW, namesto njega je zdaj tu 1,5-litrski TSI s 85 oziroma 110 kilovati. Oba sta na voljo tudi z oznako eTSI, ki motorju prinaša elektrifikacijo v obliki 48-voltnega blagega hibrida. Motorju strežeta ali 6-stopenjski ročni menjalnik ali avtomatizirani 7-stopenjski DSG. Pri bencinsko gnanem Golfu jeseni v ponudbo dodajo še dvolitrski TSI s 150 kilovati in štirikolesnim pogonom, medtem ko je dvolitrski štirivaljnik s 195 kW (265 KM) rezerviran za izvedbo GTI. Prav tako jeseni začenjajo sprejemati še naročila za navito izvedbo Golf R, ki je na voljo tudi kot karavan, poganja pa ga dvolitrski TSI z 245 kilovati moči in s pogonom na vsa štiri kolesa.

Visok jubilej nekoč najbolj prodajanega avtomobila

Veliko stavijo tudi na drugo vrsto elektrificiranih pogonov, zato že čez dober mesec dni začenjajo s prodajo Golfa kot priključnega hibrida. Namesto 1.4 TSI je zdaj tu 1,5-litrski štirivaljnik, ki pa ima še vedno šest- in ne sedemstopenjski DSG, sistemska moč tega pa znaša 150 kW (204 KM). Večja je tudi baterija, ta ima zdaj namesto 10,6 kWh skoraj enkrat večjo kapaciteto, 19,7 kWh in je enaka kot pri Tiguanu in Passatu. Obljublja doseg vsaj 100 kilometrov samo električne vožnje. Z možnostjo hitrega polnjenja je tako priključna moč do 50 kWh. Golf z oznako eHybrid bo na voljo le kot kombilimuzina. Kar se tiče motorne palete, na voljo (bo)sta tudi dva dizla – dvolitrski TDI s 85 in 110 kilovati moči. 

Visok jubilej nekoč najbolj prodajanega avtomobila

Leta 2019, ko smo na slovenske ceste pospremili Golfa osme generacije je najcenejši stal nekaj manj kot 20 tisočakov. Danes začetna cena prenovljenega znaša 24.230 evrov, ki jo je možno dodatno znižati z nakupom preko financiranja - za 1500 evrov. Karavan je v povprečju za 500 evrov dražji od kombilimuzine. Poleg treh znanih paketov opreme (Life, Style in R-Line) so v ponudbo uvrstili tudi posebno serijo Golf 50 let, ki se ponaša z bogato serijsko opremo in s številnimi oznakami visokega jubileja. Takšen stane nekaj manj kot 30 tisoč evrov. Cene za ostale izvedbe se bodo dopolnjevale tekom letošnjega leta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even7718.06.2024 05:20
Seveda je tudi ta "prenova" (ali "osvežitev"), kot vsaka podobna, vedno dvorezna poteza. No in ravno na Golfu, tako pomembnem VW izdelku, ki sicer izjemno uspešmo kroji svojo zgodbo že 50 let, ni na ravni, ki bi jo ta avto sploh potreboval. Pa ne bom zdaj o zunanjosti (ki mora biti vsaj R-Line, da je vse skupaj čemu sploh podobno), temveč bolj o notranjosti, ki je zvečine in k sreči ostala takorekoč nedotaknjena, vendarle pa ob vsej digitalizaciji, ki jo ta avto premore že od začetka, zmotijo znova navadni gumbi na volanu (v resnici s kapacitativnimi, ki jih pri nekaterih svojih modelih in tudi družini ID. ohrnajajo še naprej, ni popolnoma nič narobe in zelo prepričljivo delujejo, izgledajo pa tudi bolje, preveč vsiljevana in popularna teorija med novinarji, češ da niso ok, pa je naredila svoje), še najbolj pa enostavno preogromna sredinska tablica, ki deluje kot prenosna enota. Prav sicer za MIB4, pa čeprav že od predzadnje SW posodobitve MIB3 lepo sodeluje, ampak bi bilo to lahko povsem lepo še naprej zapakirano v dozdajšnje gabarite. Pa v redu, meni je ni treba gledati. Srečno, Golf, tudi vnaprej,
Makaronar18.06.2024 06:27
Pac Golf. Me ne navdusuje, pa tudi razocara ne. Simbol dolgocasnosti in prakticni. O dizajnu sploh ni treba izgubljati besed, ker kupci, ki si zelijo lep avto, Golfa pac ne kupijo, tako je ze od 1. generacije-pac avto ki sluzi svojemu namenu od tocke A-B in to je poanta Golfa, brez custev in uzivanja. Je pa cena osnovnega modela za vsaj 5.000€ previsoka. Glede ukinitve 1.0 motorja pa nevem kaj naj si mislim, ker kdor ga je vozil ve, da gre za poskocen in presenetljivo zanesljiv trivaljnik s smesno poceni vzdrzevanjem, registracijo, zavarovanjem,... in se po performansih ter porabo od 1.5 v praksi bistveno ne razlikuje. Seveda nisem fan 3-valjnih "mlinckov", ampak 1.0 TSI je bil 100x boljsa izbira kot pa trivaljniki pri konkurenci (Ford, Citroen, Peugeot, Opel,..).
7even7718.06.2024 06:50
Zagotovo tole z motorizacijo drži, le je izbira na strani začetne motorizacije. Morda pa malce manj drži tole o dolgočasnosti, pa odsotnosti čustev. Če pogledamo vse dogajanje skozi vseh 8 generacij v vseh teh 50. letih (!), potem sklep, da je tole dolgočasen, da ne rečemo brezzvezen avto, le ni tako trden. Gotovo, praktičen je bil vedno, od začetka do danes. In, zanimivo, mnogo ljudi ga kupuje prav zaradi - oblike. No, za čustva, pa za uživanje, suverensot vvožnji ter še kaj pa seveda skrbita tako izvedbi R, kot nemara še bolj prav GTI, ki je ne le športen (niti ni pomembno, v kateri svoji podizvedbi), temveč zelo vsestranski, vedno znova pa izjemno zaželen med ne samo poznavalci tega avtomobila, ampak tudi širše. Pa saj - te tri črke že vsa desetletja to potrjujejo same po sebi. se pa lahko mirno strinjam, da je pa običajni, vstopni model Golfa, dolgačasen enako, kot vstopni MB-Am serija 1, A3 in še kakšen... To pa zagotovo in prav zanimvivo je, kako izdelovalci lahko neko v osnovi enako obliko karoserije naredijo povsem neopazno ali pa na način, da se ustaviš in gledaš za njo. Ob vsem ostalem, jasno, kar civilno prepbrazi v športno ali domala dirkaško.
jjs18.06.2024 06:54
Bleda slika sedmice (v tem primeru: svetlo siva). Osvetljen logo, a dajte no? Sicer pa ja, avti tega gabarita so meni osebno še vedno pisani na kožo in škoda, da je z njimi počasi konec.
milky18.06.2024 06:55
Golf (mi) je spet postal zanimiv enostavno že s tem, da vsi tekmeci izumirajo. Če se spomnim že samo prihoda te 8. generacije je v tem razredu bilo še veliko svežih tekmecev z dobrimi motorji, ki pa so sedaj vsi izginili ali so že zastareli. Glede na to mislim, da se bo 8.5 spet dobro prodajal, saj si enostavno ne želijo vsi križancev.
jjs18.06.2024 07:00
Glede 1.0-trivaljnika pa se strinjam z @Makaronar. En dan sem vozil rent-a-car Taygo s tem motorjem, pa sem bil čisto navdušen. Sliši se kot mali dirkalnik, moči ima kolikor hočeš, neprimerljivo bolje kot izkušnja z 1,2-litrskim 3-valjnim Polom pred mnogimi leti v Španiji . Tisto je, kot ime pove, res bil polom.
klemens18.06.2024 09:03
GTI za 36k oz. s solidno opremo za 40k eur, se mi trenutno zdi ena bolšjih izbir, če ne potrebuješ bolj prostoren avto. Tudi lepo se izgubiš v povprečju, da ne greš sosedom na živce : ).
SimonsenPlus18.06.2024 10:01
Se povsem strinjam s klemensom. Top avtojček za zelo razumno ceno (@GTI). Če rabiš agilnost, ne pa prostora za družino in kufre.
alfafil18.06.2024 10:14
kje in Makaronar, se strinjam glede 1.0 in to že dolgo trdim, da je presenetljivo poskočen in šparoven, kar za 1.5 150 ne morem reči. Iz izkušenj govorim. No zdaj so 1.5 posodobljeni z dodatkom eTSI, mogoče je zdaj kaj bolje.
alfafil18.06.2024 10:16
jjs in Makaronar
jjs18.06.2024 13:27
S TSi 150 imam en teden staro izkušnjo. Res nič posebnega - a se nisem upal soditi, ker sem v Leonu peljal še tri kolege. Če bi bil v avtu sam, bi verjetno bolj letel. Čeprav mi odgovor @alfafil daje slutiti, da ne.
ewzkgx18.06.2024 20:43
1.5 z isto konji bo šel bistveno bolje v nizkih obratih. Pri 1500 rpm stisneš gas in se odzove in potegne, pri 1.0 je to bolj žalost, nad 2000 potem pa gre res lepo ja... Ampak ko se enkrat navadiš je vožnja lahko precej lepša in mirnejša z 1.5. In prosti tek 3 in 4 cilindrca se pač ne more primerjat. Po mojem mnenju bo 1.5 116 odličen osnovni motor za normalne uporabnike...
© Copyright 1999-2023 Avtomanija