Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Najmočnejši prstani so zdaj še močnejši
Prenova: Audi E-tron GT
Najmočnejši prstani so zdaj še močnejši
Najmočnejši prstani so zdaj še močnejši
18.06.2024 09:10

Audi je po treh letih prenovil svojega električnega športnika, tako tehnično kot tudi vizualno.

Artur Švarc Audi

E-tron GT pa je od zdaj na voljo tudi kot RS E-tron GT Performance s sistemsko močjo kar 680 kW, prenova pa je prinesla tudi hitrejše polnjenje in večji doseg.

Pred tremi leti predstavljen tehnični brat Porscheja Tycana, ki je bil prenovljen v začetku leta, je sledil svojemu sorodniku iz Stuttgarta. Predvsem je prenova tehnične narave in manj vizualna.

Pred tem je bil E-tron GT na voljo v osnovni različici s 350 kW in 93 kWh baterijo in v močnejši različici RS E-tron GT s 441 kW in enako baterijo. Od zdaj naprej je sestava drugačna – osnovna različica se vsaj za zdaj ne vrača, osnova pa je S E-tron GT z dvema elektromotorjema s skupno močjo 500 kW. Stotico doseže v 3,4 sekunde. Nad njim je zdaj RS E-tron GT, ki je z dvema elektromotorjema zmore 630 kW, do stotice pa potrebuje le še 2,8 sekunde. A to še vedno ni vrh. Tu je RS E-tron GT Performance, ki iz dveh elektromotorjev iztisne 680 kW in je tako postal najmočnejši serijski Audi vseh časov. Do stotice se izstreli v samo 2,5 sekunde, končna hitrost je 250 km/h.

93 kWh baterijo je zamenjala 97 kWh, največji doseg pa je 609 kilometrov. Baterija ima večjo gostoto in je tudi lažja, tehta »le« 625 kilogramov. Izboljšana je tudi rekuperacija, ta je z 290 kW skočila na 400 kW, hitro polnjenje pa se zdaj odvija pri 320 kW (pred tem je bil maksimum 270 kW).

Najmočnejši prstani so zdaj še močnejši

Dvoprostorsko zračno vzmetenje je zdaj serijsko pri vseh treh različicah, za doplačilo mu dodajo še umetno pamet, prav tako tudi štirikolesno krmiljenje. Vsi trije se razlikujejo tudi po videzu. Osnovni S E-tron GT ima črno masko, spodnji del odbijača pa je obarvan v barvo karoserije, enako je v barvi tudi del difuzorja na  zadku. RS E-Tron GT ima zaprto masko z drugačnim vzorcem in elemente v obliki črke L na spodnjem delu odbijača. Difuzor na zadku tega srednjega primerka ima rdeč pokončni odsevnik.

V notranjosti je nov volan, ki je sploščen tako spodaj kot tudi zgoraj in pri RS verzijah ima dodatne gumbe v rdeči barvi. Novi so tudi sedeži z možnostjo masaže, dodelali pa so tudi podajanje informacij na zaslonih, ki zdaj kaže največjo hitrost polnjenja. Podobno kot Tycan ima tudi E-Tron GT na voljo stekleno streho s samodejno zatemnitvijo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil18.06.2024 09:54
Ta design mi je res hud.
klemens18.06.2024 17:13
Sem imel občutek, da je že dalj časa na trgu, no še vedno eden najlepših. V SLO pa vidim mogoče 3x letno kakšnega.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija