Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
V12 motor in ročni menjalnik!
Premiera: Aston Martin Valiant
V12 motor in ročni menjalnik!
V12 motor in ročni menjalnik!
26.06.2024 13:36

Angleški proizvajalec je na osnovi želja in idej Fernanda Alonsa ustvaril prav poseben avtomobil. Stane okrog 1,5 milijona evrov, izdelali pa jih bodo le 38.

Peter Pirkovič Aston Martin

Seveda ne gre za avtomobil, ki je izdelan povsem na novo, pač pa so za osnovo vzeli kupejevskega Aston Martina Valorja in ga po idejah španskega dirkača predelali v nekoliko bolj športno naravnan avtomobil. Nove oblikovne linije imajo tokrat drugačen pomen. Niso zato, da bi ugajale očem ljubiteljev avtomobilizma, pač zato, da bi bile učinkovite pri rezanju zraka oziroma aerodinamiki. Drugačna so 21-palčna platišča izdelana iz magnezija, novo je sprednje in ogromno zadnje krilce, tu je tudi zadnji difuzor in pa karoserija, ki je v celoti iz ogljikovih vlaken. Hkrati ne moremo spregledati še štirih sredinsko postavljenih izpušnih zaključkov iz titana.

V12 motor in ročni menjalnik!

Športnega velikana poganja 5,2-litriski twin turbo V12 motor, ki razvija 547 kW (745 KM) in 753 Nm navora. Še bolj osupljiv pa je podatek, da so tega povezali z ročnim 6-stopenjskim menjalnikom. Takšna je bila želja Alonsa. Valianta so v notranjosti opremili s športnimi sedeži iz ogljikovih vlaken in so opremljeni z dirkaškimi varnostnimi pasovi, dodatno pa so potniško kabino opremili še z varnostno kletko. Tako je avto primeren za vožnjo po dirkaški stezi.

V12 motor in ročni menjalnik!

Izdelali bodo 38 primerkov, cena enega pa bo znašala okrog milijona in pol evrov, prvi kupec pa bo Fernando Alonso.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
odbiti_val26.06.2024 14:10
Lahko bi ga uporabili za nadaljevanje horror filma The car (1977). :)
jjs26.06.2024 16:56
Ja, ker je za Christine preveč kičast.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija