Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
#
Novice
Fiat12.07.2024
Po Grande Pandi še dva skrivnostna nova modela
Fiat je v sklopu praznovanja svoje 125. obletnice v Torinu poleg predstavitve nove Grande Pande napovedal tudi dva nova terenca, ki bosta luč sveta ugledala v prihodnjih letih.
BYD12.07.2024
Luksuzna znamka Denza tudi v Evropi
BYD bo v Evropo pripeljal svojo linijo luksuznih vozil znamke Denza, ki jih je predstavil že na munchenskem avtomobilskem salonu. Natančneje je kitajsko podjetje tam pokazalo model Denza D9, luksuzno večnamensko vozilo, ki se postavlja ob bok Mercedesu razreda V. Vozilo zdaj tudi uradno prihaja v Evropo, sledilo pa mu bo še več novih modelov.
Sodelovanje12.07.2024
Range Rover je uradno vozilo Wimbledona
Range Rover utrjuje svoj položaj vodilne znamke v segmentu prestižnih terencev s sodelovanjem s teniškim turnirjem v Wimbledonu.
Euro NCAP11.07.2024
Tri zvezdice za Suzuki Swift in Dacio Duster
Preizkusni trki pri Euro NCAP redno dajejo pet zvezdic novim avtomobilom, na aktualnem preizkusu šestih pa sta dva dobila le tri.
Toyota10.07.2024
Znanstveniki opozarjajo: Uporaba vozil na vodik bo očrnila letošnjo olimpijado
Skupina več kot 120 znanstvenikov na različnih področjih poziva k zamenjavi uradnega vozila letošnjih olimpijskih iger. To je trenutno Toyota Mirai s pogonom na vodik, strokovnjaki pa menijo, da olimpijske igre z uporabo tega vozila pošiljajo napačno sporočilo.
Dražba10.07.2024
Lamborghini Countach Roda Stewarta išče novega lastnika
Rod Stewart je znan po svoji naklonjenosti Lamborghiniju, zato ni presenetljivo, da se je v njegovi zbirki na neki točki znašel tudi Countach. Zdaj je naprodaj, spremlja pa ga zanimiva zgodba.
Posebna izdaja09.07.2024
Jubilejna Nevera ob Rimčevi petnajstletnici
Podjetje Rimac bo 15. obletnico delovanja obeležilo s posebno izdajo modela Nevera. Izdelali bodo 9 primerkov različice Nevera 15th Anniversary Edition, prvega pa bodo predstavili v Goodwoodu, kjer bo sodeloval v legendarnem vzponu.
POslovne poteze09.07.2024
BYD bo avtomobile za evropski trg proizvajal v Turčiji
BYD namerava prenesti del proizvodnje v Turčijo. S tem bi se izognil načrtovanim carinam, ki jih namerava Evropska unija uvesti na električne avtomobile kitajske proizvodnje.
Volkswagen08.07.2024
Konec evropske proizvodnje Pola
Po 40 letih se je pred dnevi v španski Pamploni končala evropska proizvodnja Volkswagnovega Pola. Tovarna se bo preusmerila v proizvodnjo dveh novih električnih modelov, Polo pa se seli v Južno Afriko, kjer ga bodo proizvajali tudi za Evropski trg.
Gospodarstvo08.07.2024
Porsche nadaljuje z načrti elektrifikacije
Porsche vztraja pri začrtanem prehodu na električna vozila kljub zmanjšanemu povpraševanju po električnih avtomobilih, ki ga industrija beleži v zadnjem času.
Honda Prelude08.07.2024
Korak bližje do serijskega avtomobila
Honda je lani po več kot dveh desetletjih obudila idejo o novi generaciji modela Prelude. In ta zagotovo ne bo stoodstotno električen.
Tesla07.07.2024
Se načrti indijske proizvodnje Modela 2 spreminjajo?
Podjetje Tesla je potem, ko se je zdelo, da je posel že bolj ali manj dogovorjen, prekinilo komunikacijo s predstavniki Indije. Gre namreč za možnost gradnje nove tovarne električnih avtomobilov, ki jo je Tesla nameravala postaviti v Indiji.
Mercedes-Benz07.07.2024
Taksi z rekordnim številom kilometrov
Obstaja določen razpon števila kilometrov, ki jih prevozi večina avtomobilov v svojem življenju, obstajajo pa tudi posamezni primerki, ki pri tem močno izstopajo. Eden izmed rekorderjev se nahaja na Kanarskih otokih.
Maruti-Suzuki07.07.2024
Suzukijev indijski električar za Evropo
Suzuki je eden redkih proizvajalcev, ki trenutno še ne ponuja povsem električnega modela, kar pa naj bi se kmalu spremenilo. Prihodnje leto naj bi Suzukijeva podružnica Maruti-Suzuki na indijskem avtomobilskem salonu predstavila svoj prvi brezemisijski avto.
Blagovna znamka07.07.2024
Ferrari lani uničil več kot 400.000 ponaredkov
Ferrari se z vso resnostjo in odločnostjo spopada s ponaredki, ki nosijo njegovo blagovno znamko. Izslediti in uničiti jih želijo čimveč in v lanskem letu so to storili z več kot 400.000 nezakonitimi kopijami, med katerimi so bili celo trije avtomobili.
Raziskava05.07.2024
Rabljenim električnim avtomobilom močno pada vrednost
Električni avtomobili imajo določene prednosti, žal pa tudi številne pomanjkljivosti. Ena izmed njih, ki je potrebovala nekoliko več časa, da so jo kupci spoznali, je vrednost na trgu rabljenih vozil.
Poslovne odločitve05.07.2024
Smart bi električna vozila proizvajal v Evropi
Smart razmišlja o ponovni proizvodnji svojih avtomobilov v Evropi.
Novo v Sloveniji05.07.2024
Prvi Mustangi že pri slovenskih Fordovih trgovcih
Iz družbe Summit Motors, ki zastopa Fordove modele pri nas, so sporočili, da so iz ameriškega Detroita prispeli prvi primerki ameriške Fordove ikone.
Evropska politika04.07.2024
Prepoved novih vozil s termičnim motorjem se utegne odmakniti
Z novo politično ureditvijo po junijskih evropskih volitvah se obetajo tudi spremembe za bencinska in dizelska vozila, ki jim morda še ne bo odklenkalo že čez dobro desetletje.
BMW04.07.2024
Konec za X4
BMW-jev X4 ne bo doživel naslednje generacije, poroča italijanski Motor1, ki se sklicuje na informacije, pridobljene neposredno pri bavarskem podjetju.
Raziskava03.07.2024
Avtomobili so vse težji
Avtomobili postanejo v eni generaciji težji za 400 kilogramov, je pokazala raziskava, ki jo je opravil Autocar.
Stečaj03.07.2024
Fisker želi prodati Oceane po 14.000 dolarjev
Fisker je zaprosil stečajnega upravitelja za odobritev prodaje več kot 3000 primerkov Oceana po ceni 14.000 dolarjev za avtomobil.
Maserati03.07.2024
Poklon italijanskemu vinu
Maserati se je s posebno izdajo najnovejšega modela GranCabrio Folgore poklonil italijanskemu vinu Tiganello, ki ga vinarska družina Marchesi Antinori proizvaja že pol stoletja.
Superšportniki03.07.2024
Koenigsegg bo brezplačno nadomestil zgoreli avto
Potem ko je sredi junija na srečanju superšportnikov v Grčiji do tal pogorel Koenigsegg Jesko, zaradi česar je proizvajalec nemudoma pozval lastnike in uporabnike vseh preostalih manj kot 30 modelov, naj svojih avtomobilov do nadaljnjega ne vozijo.
1 / 606
© Copyright 1999-2023 Avtomanija